Blog artikels:


Alle inzichten en raad van onze matchmakers, rond liefde, relaties en dating, vind je hier:


Hoe trek je nu die ideale liefdespartner aan?

Ben je op zoek naar de sleutel tot het aantrekken van je ideale liefdespartner?

 

Spoiler alert: het begint allemaal bij jezelf. Als het gaat om het vinden van de liefde, geloof ik sterk in de kracht van zelfontwikkeling en persoonlijke groei. In deze blog ontdek je hoe persoonlijke groei en zelfontwikkeling de poorten openen naar een liefdevolle relatie. Het 'sterk als single'-traject, een levens veranderend programma, zal je begeleiden op deze reis naar zelfkennis en liefde. Ontmoet jezelf en ontmoet zo de liefde!

 

Zelfkennis als Aantrekkingskracht:

Het geheim van aantrekkingskracht ligt in zelfkennis. Wanneer je jezelf begrijpt, straal je een authentieke en onmiskenbare energie uit. Het is deze energie die anderen aantrekt, vooral degenen die zich herkennen in jouw ware zelf. Als je aan jezelf werkt en jezelf echt leert kennen, zal de liefde natuurlijk op je pad komen. Een citaat dat dit treffend samenvat: "Jouw toekomst is het resultaat van wat je vandaag in jezelf investeert." Het investeren in zelfkennis is als het planten van zaadjes voor een bloeiende toekomst vol liefde.

 

Het 'Sterk als Single'-Traject:

In ons drukke leven vergeten we soms dat de relatie met onszelf de basis vormt voor alle andere relaties. Het 'sterk als single'-traject is een levens veranderend programma dat zich richt op jouw persoonlijke groei en zelfontwikkeling. Of je nu net begint aan je single reis of al een eindje onderweg bent, dit traject biedt waardevolle inzichten, tools en ondersteuning om de beste versie van jezelf te worden. Door middel van 14 introspectieve modules, video's, audiofragmenten, reflectieve oefeningen en inspirerende groepscoachings ontdek je de kracht van zelfliefde en zelfacceptatie. Onze aanpak combineert individuele modules voor afgestemde begeleiding en groepssessies voor een gemeenschapsgevoel en gedeelde ervaringen. In een veilige en ondersteunende omgeving delen we niet alleen inzichten over liefde en relaties, maar verkennen we ook de unieke reis van elk individu naar zelfontdekking.

Het 'Sterk als single'- traject is meer dan alleen maar wachten op de juiste persoon, het is een reis naar het ontwikkelen van zelfliefde, zelfvertrouwen en het begrijpen van jouw eigen behoeften en verlangens in de liefde.

 

Lees meer »

Het belang van zelfliefde voor singles: zie jezelf eerst graag!

Het is weer tijd voor een nieuwe blogpost vanuit het Alles is Liefde-team, en deze keer willen we het hebben over een onderwerp dat net zo cruciaal is als liefde in relaties - zelfliefde. We merken heel vaak dat teveel singles daar nog mee struggelen. Laten we dit keer de schijnwerpers richten op zelfliefde als single. Want hier begint jouw liefdesverhaal! We geven je enkele tips om aan je eigenwaarde te werken.

 

Het geheim van zelfliefde als single

 

Wist je dat zelfliefde als single de sleutel is tot een gelukkig en vervullend leven? Het begint allemaal met het koesteren van jezelf en je eigenwaarde, zelfs voordat de perfecte partner in je leven verschijnt.

 

Hier zijn een paar redenen waarom zelfliefde als single zo belangrijk is:

 

1. Je bent compleet zoals je bent: Zelfliefde betekent accepteren wie je bent, met al je eigenaardigheden en unieke kwaliteiten. Het stelt je in staat om van jezelf te houden, zelfs voordat iemand anders dat doet.

2. Zelfliefde trekt positieve relaties aan: Wanneer je van jezelf houdt, straal je zelfvertrouwen uit. Dit trekt niet alleen potentiële partners aan, maar ook gezonde en liefdevolle relaties.

3. Het versterkt je emotionele welzijn: Zelfliefde helpt je om stress te verminderen, angst te overwinnen en meer geluk te ervaren in je dagelijks leven.

4. Het leidt tot betere beslissingen: Als je van jezelf houdt, ben je beter in staat om keuzes te maken die goed voor je zijn, zowel in de liefde als in andere aspecten van je leven.

 

Hoe kun je je zelfliefde vergroten?

 

We begrijpen dat het ontwikkelen van zelfliefde een doorlopend proces is. Wanneer je van jezelf houdt, ben je beter voorbereid om de liefde van iemand anders te verwelkomen. Dit is echt heel belangrijk en cruciaal.

 

Zelfliefde bij Alles is liefde:

 

Bij Alles is Liefde begrijpen we dat het ontwikkelen van zelfliefde een reis is, en staan we daarbij graag aan jouw zijde. Binnen ons matchmaking VIP-traject gaan we namelijk samen diep in op zelfontwikkeling en jezelf leren kennen in het kader van relaties.

Bij ons VIP-traject krijg je toegang tot persoonlijkheidstests, coaching en tools die je inzicht geven in welk relatietype je bent, wie daardoor wel of niet compatible met je is, welke patronen je volgt en hoe je zelfverzekerder kunt worden in de liefde. Ook tijdens het daten zijn we altijd klaar om je datingadvies te geven zodat je dates meer kans hebben op slagen. Ons doel is om je te helpen duurzame en gezonde relaties op te kunnen bouwen en te onderhouden.

 

Als je wilt praten over zelfliefde of als je op zoek bent naar liefde, staan we voor je klaar. Neem gerust contact met ons op.

 

Onthoud dat je het waard bent en dat we er zijn om je te helpen groeien en bloeien!

 

Ineke Anckaert

27.10.2023

Lees meer »

Achter gesloten deuren: mijn schatkist voor betere liefdesmatches

Een blik achter de schermen:

Laat me jullie meenemen achter de schermen van mijn werk als matchmaker en liefdescoach. In mijn beroep krijg ik vaak het voorrecht om een glimp op te vangen achter de gesloten deuren van mensen, om te ontdekken wat er zich afspeelt in hun harten en huizen. Het is een bijzonder aspect van mijn werk dat me zowel nederig als enthousiast maakt, omdat ik inzicht krijg in de meest persoonlijke aspecten van het menselijk leven en vaak zelfs veel meer weet dan hun dichtste vertrouwelingen. Iets waar een heel erg leergierig en nieuwsgierig persoon als ik alleen maar van kan dromen.

Nu, laat me jullie geruststellen: ik neem deze verantwoordelijkheid uiterst serieus en behandel deze informatie met de grootste zorg en discretie. Mijn klanten vertrouwen me met hun diepste verlangens, angsten en geheimen, en ik respecteer dat vertrouwen volledig. Het is mijn plicht om een veilige, vertrouwelijke omgeving te bieden waarin ze zich vrij kunnen uiten.

 

Maar hier komt het interessante gedeelte:

Deze unieke inkijk achter de Vlaamse deuren hebben me geholpen een schat aan kennis te vergaren over hoe het leven zich in de meest intieme sferen afspeelt. Ik heb al zoveel geleerd over de complexe dynamiek van families, relaties en individuen. Ik heb dingen gezien en gehoord die je in geen enkele zelfhulpboek zult vinden.

Ooit droom ik ervan om een boek te schrijven over al deze inzichten en verhalen die ik heb verzameld gedurende mijn carrière. Het zou een raam bieden naar het echte leven, de successen, de tegenslagen, de opwinding en de hartzeer van de mensen in onze Vlaamse gemeenschap. Het zou een viering zijn van de menselijke veerkracht en de oneindige complexiteit van de liefde.

 

Wat is dan die enorme meerwaarde?

Maar tot die tijd blijf ik deze kostbare kennis inzetten om betere matches te maken voor mijn klanten. Deze inzichten stellen me in staat om niet alleen te kijken naar de oppervlakkige overeenkomsten, maar om dieper te graven en de verbindingen te vinden die écht tellen. Want liefde draait niet alleen om gedeelde interesses; het draait om begrip, acceptatie en steun.

Dus, als je binnenkomt bij Alles is Liefde, weet dan dat je niet alleen een matchmaker en liefdescoach vindt, maar ook een vertrouweling en hoeder van jullie verhalen. Samen gaan we op zoek naar jouw liefde, want het is het mooiste avontuur van allemaal. 
Dit alles gevoed door de diepgaande kennis die ik heb opgedaan achter die gesloten deuren.

 

Liefde is prachtig, complex en echt, en ik ben gezegend dat ik er getuige van mag zijn. 

 

Met liefde en een schat aan inzichten,

Ineke,

Jouw Matchmaker en Liefdescoach bij Alles is Liefde 

Lees meer »

De Struggles van Moderne Romantiek: Tips voor Succesvolle Dates

De Struggles van Moderne Romantiek:

Tips voor Succesvolle Dates

 

Daten in de moderne wereld kan een spannende, maar soms ook een uitdagende onderneming zijn. Met technologie die voortdurend evolueert en veranderende sociale normen, is het begrijpelijk dat daten soms lastig kan zijn. Of je nu nieuw bent in de datingwereld of op zoek bent naar manieren om je datingervaring te verbeteren, hier zijn enkele veelvoorkomende struggles van modern daten en tips om je dates succesvoller te maken.

1. Online Overload

Struggle: Het aanbod van online datingsites en -apps kan overweldigend zijn, met talloze profielen om door te bladeren en berichten om te beantwoorden.

Tip: Wees selectief en kies enkele platforms die bij jouw doelen passen. Alle platformen hebben hun eigen specifieke doelgroep.
Neem de tijd om profielen zorgvuldig te lezen en stuur persoonlijke berichten in plaats van generieke.

2. De Angst voor Afwijzing

Struggle: De angst voor afwijzing kan je zelfvertrouwen ondermijnen en je terughoudend maken om initiatief te tonen.

Tip: Onthoud dat afwijzing een natuurlijk onderdeel van daten is. Het is niet persoonlijk. Durf initiatief te tonen en wees open voor nieuwe connecties. Als iemand je unmatched, kan je dat onmogelijk persoonlijk nemen, want ze kennen je persoonlijkheid op dat moment nog niet. Je weet zelf ook nooit echt wat er langs de andere kant achter zit.

3. Drukke Levensstijl

Struggle: Moderne levensstijlen kunnen hectisch zijn, waardoor het moeilijk is om tijd vrij te maken voor daten.

Tip: Plan je tijd zorgvuldig en maak daten een prioriteit. Efficiënt daten kan betekenen dat je quality time deelt, zelfs als je beide druk bent.

4. Vervaging van Grenzen

Struggle: De moderne wereld heeft grenzen en verwachtingen in relaties vager gemaakt.

Tip: Wees eerlijk over je verwachtingen en communicatie. Praat openlijk over wat je zoekt in een relatie om misverstanden te voorkomen. Zelfs al helemaal in het begin van het datingproces mag je hier op focussen.

5. Afgeleid Tijdens Dates

Struggle: Tijdens dates kunnen telefoons en sociale media afleidingen vormen en de connectie verstoren.

Tip: Leg je telefoon weg en concentreer je op je date. Dit toont respect en helpt je een diepere band te creëren. Elke keer je je telefoon erbij neemt zonder duidelijke reden, voelt dit aan als een kleine afwijzing. Doe het niet of communiceer waarom je hem neemt.

6. Overtuigingen en Bagage

Struggle: Eerdere ervaringen en overtuigingen kunnen je datingvooruitzichten beïnvloeden.

Tip: Wees bewust van je eigen bagage en probeer open te staan voor nieuwe ervaringen. Laat je verleden je toekomst niet bepalen. Deze is heel belangrijk, als je merkt dat dat nog te vaak gebeurd, is het belangrijk om jezelf de vraag te stellen als je wel al klaar bent voor een volgende relatie of als er nog uitdagingen uit de vorige verwerkt moeten worden?

7. Gezond Zelfbeeld

Struggle: Een gezond zelfbeeld is essentieel, maar kan soms een uitdaging zijn.

Tip: Werk aan je zelfvertrouwen en zelfacceptatie. Zelfliefde is aantrekkelijk en helpt bij het aangaan van gezonde relaties.

 

In deze moderne datingwereld kunnen er zeker uitdagingen zijn, maar met de juiste aanpak kunnen dates nog steeds succesvol en bevredigend zijn. Het draait allemaal om het begrijpen van je eigen behoeften en verlangens, open communicatie en het tonen van respect voor jezelf en anderen. Zelfkennis is het begin van alles!

 

Bij "Alles is Liefde" begrijpen we de uitdagingen van daten, en we zijn er om je te ondersteunen. Onze matchmakingdiensten bieden niet alleen de kans om compatibele partners te ontmoeten, maar we bieden ook waardevolle datingcoaching om je te helpen bij elke stap van je datingreis. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over hoe we je kunnen helpen bij het vinden van liefde in deze moderne wereld.

 

Ineke Anckaert 05.10.2023

Lees meer »

Is monogamie voltooid verleden tijd? Zoja, wat zijn de opties dan?

Introductie:

Liefde en relaties zijn altijd al een fascinerend onderwerp geweest. Als matchmaker en liefdescoach heb ik talloze koppels geholpen om de weg naar liefdesgeluk te vinden. Een van de meest opvallende trends die ik de afgelopen jaren heb waargenomen, is de verschuiving van traditionele monogamie naar meer open en polyamoreuze relaties. In deze blog ga ik dieper in op deze veranderingen en bespreek ik de voor- en nadelen van verschillende relatiemodellen.

 

1. Monogamie: De Klassieke Benadering

Laten we beginnen met monogamie, het traditionele relatiemodel waarbij twee mensen exclusief voor elkaar kiezen. Monogamie is lange tijd de standaard geweest, en voor veel mensen is het nog steeds de ideale vorm van liefde en verbondenheid. Het biedt stabiliteit, veiligheid en de mogelijkheid om een diepe emotionele band op te bouwen. Voor sommigen is monogamie nog altijd de enige ware weg naar een bevredigende relatie.

2. Polyamorie: De Liefde Zonder Grenzen

Polyamorie is een steeds populairder wordende optie voor mensen die geloven dat liefde geen beperkingen kent. Bij polyamorie zijn er meerdere liefdesrelaties tegelijkertijd mogelijk, met de toestemming en eerlijkheid van alle betrokkenen. Dit model biedt de kans om verschillende emotionele en fysieke behoeften te vervullen, maar het vereist ook een hoge mate van communicatie en vertrouwen. Voor sommigen is polyamorie de sleutel tot een leven vol liefde en avontuur.

3. Open Relaties: Vrijheid en Verbinding

Een open relatie is een tussenvorm tussen monogamie en polyamorie. In een open relatie kunnen partners elkaar toestaan om buiten de relatie intieme connecties aan te gaan. Het verschil met polyamorie ligt in het feit dat deze relaties vaak meer gericht zijn op fysieke connecties dan op diepe emotionele betrokkenheid. Open relaties kunnen werken voor mensen die de vrijheid van het ontmoeten van anderen willen behouden, terwijl ze toch een sterke band met hun hoofdpartner behouden.

 

De Belangrijkste Vragen Om Te Overwegen

Als matchmaker en liefdescoach moedig ik mijn cliënten altijd aan om de volgende vragen te overwegen:

 1. Wat zijn je persoonlijke waarden en behoeften in een relatie?
 2. Hoe zit het met jaloezie en onzekerheid? Kun je daarmee omgaan?
 3. Is open communicatie mogelijk en ben je bereid om eerlijk te zijn over je verlangens?
 4. Zijn beide partners aan boord met het gekozen relatiemodel?

Conclusie: De Liefde Heeft Veel Gezichten

In de wereld van de liefde en relaties is er geen one-size-fits-all aanpak. Monogamie, polyamorie en open relaties zijn allemaal legitieme opties, en wat het beste voor jou werkt, hangt af van jouw persoonlijke behoeften en overtuigingen. Als matchmaker en liefdescoach zie ik dat mensen gelukkig kunnen zijn in elk van deze relatiemodellen, zolang er openheid, eerlijkheid en respect zijn. Ik werk dan ook met iedereen met een open geest en zonder taboe en moedig iedereen aan dit ook te doen. Mensen mogen hun eigen keuzes maken in het leven zonder daarvoor veroordeeld te worden omdat hun keuze niet mainstream of traditioneel is.

 

Dus, is monogamie voltooid verleden tijd? Niet noodzakelijk. Maar de wereld van de liefde is zeker diverser geworden. Het belangrijkste is om te kiezen wat voor jou het meest vervullend is, en om relaties te cultiveren die gebaseerd zijn op liefde, respect en begrip. Het is jouw liefdesverhaal, en jij hebt de pen in handen om het te schrijven. It all comes down (once again) tot communicatie, communicatie, communicatie,... Communiceer je behoeftes en verlangens met je partner, hou ook je geest en je hart open als je partner dit onderwerp wenst aan te halen, het vergt van beide kanten heel veel moed om van de platgetreden paden af te stappen en waardeer elkaars eerlijkheid.

 

Ineke Anckaert 

Matchmaker en Liefdescoach

Lees meer »

Blogzine artikel: In de kijker: inspirerende bootcamp voor het verwerken van liefdesverdriet

Het verbreken van een liefdesrelatie kan diepe emotionele littekens achterlaten, die een aanzienlijke impact kunnen hebben op toekomstige relaties. In een baanbrekende stap om deze uitdaging aan te pakken, heeft matchmaker Ineke Anckaert (36), een krachtige en inzichtelijke bootcamp ontwikkeld om mensen te helpen het rouwproces na een relatiebreuk te verwerken.

 

Ineke Anckaert, de bezielde kracht achter het gerenommeerde relatiebureau "Alles is liefde," heeft besloten haar dienstverlening uit te breiden om een cruciale behoefte aan te pakken die ze tijdens haar werk heeft opgemerkt. Ze merkte op dat mensen die door een liefdesbreuk gaan, vaak kampen met onverwerkte emoties en bagage uit hun vorige relaties. Om dit hiaat in de ondersteuning te dichten, heeft ze een boeiend coachingstraject ontworpen.

 

"In mijn zoektocht naar diepgaand begrip van de psychologie achter een gebroken hart en het complexe rouwproces dat ermee gepaard gaat," deelt Ineke, "besefte ik dat er geen bestaande ondersteuning was voor mensen die een liefdesbreuk doormaken. Dit inspireerde mij om persoonlijk een coachingtraject te ontwikkelen, met als doel mensen te helpen bij het verwerken van hun relatiebreuken."

 

Krachtige bootcampervaring

 

Het hoogtepunt van Ineke's nieuwe aanbod is het intensieve bootcamp-traject, ontworpen om individuen te helpen het verdriet van een liefdesbreuk te begrijpen en te verwerken. Het vierdaagse programma, geleid door Ineke zelf, samen met psychologe en seksuologe Ellis Tryssesoone en lifecoach Charlotte De Jaegher, biedt een diepgaande duik in het emotionele landschap na een relatiebreuk.

 

Begrip, reflectie en vooruitgang

 

Tijdens het bootcamp worden deelnemers begeleid door experts die hen helpen bij het identificeren van gedragspatronen en emotionele reacties die voortkomen uit eerdere relaties. Het programma bevordert zelfinzicht en biedt praktische tools om met deze emoties om te gaan en ze te transformeren in kansen voor persoonlijke groei.

 

Een nieuw begin

 

Ineke benadrukt dat de bootcamp niet alleen draait om het verwerken van verdriet, maar ook om het cultiveren van een positieve kijk op de toekomst. Deelnemers worden aangemoedigd om hun emotionele bagage los te laten en te streven naar succesvolle relaties die gebaseerd zijn op zelfbewustzijn en gezonde interacties.

 

Het enthousiasme voor Ineke Anckaerts vernieuwende bootcamp groeit terwijl de lancering in de herfst nadert. Met dit diepgaande coachingstraject biedt ze een broodnodige bron van begeleiding en steun voor degenen die een liefdesbreuk doormaken. Het bootcamp markeert een nieuw begin, een kans om te genezen en te groeien, en vooral om met hernieuwde hoop en vertrouwen nieuwe relaties aan te gaan. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in deze transformerende ervaring, zijn meer details te vinden op de website van Allesisliefde.be.

 

Lees meer »

Hoelang mag het duren om over je ex te geraken?

Hoe Lang Mag Het Duren Om Over Je Ex Te Geraken?

Een gebroken hart genezen na een pijnlijke breuk kan een uitdagende en complexe reis zijn. De vraag die velen stellen is: hoe lang mag het duren om over je ex te geraken? Het antwoord op deze vraag is niet eenvoudig, aangezien iedereen anders is en elke relatie uniek. Laten we eens dieper ingaan op dit onderwerp en ontdekken waarom het cruciaal is om een breuk goed te verwerken voor je toekomstige welzijn.

Het Tijdsaspect van Genezing

Het is begrijpelijk dat mensen verlangen naar een tijdslimiet voor het genezen van een gebroken hart, maar helaas is er geen magische formule voor. De duur van het herstelproces varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de duur van de relatie, de intensiteit van de emoties, de persoonlijke veerkracht en steunsystemen.

Sommige mensen lijken snel over een breuk heen te komen, terwijl anderen meer tijd nodig hebben om hun emoties te verwerken. Het is essentieel om jezelf toestemming te geven om te voelen en te helen op je eigen tempo. Het is geen wedstrijd en er is geen juiste of foute manier om te genezen.

Waarom Een Breuk Goed Verwerken Belangrijk Is

Hoewel het verleidelijk kan zijn om te proberen je gevoelens te negeren en gewoon door te gaan, is het belangrijk om een breuk goed te verwerken. Onverwerkte emoties kunnen op de lange termijn schadelijke gevolgen hebben voor je emotionele welzijn en je toekomstige relaties.

Onbehandeld liefdesverdriet kan leiden tot emotionele bagage die je meeneemt naar nieuwe relaties. Het kan je vermogen om anderen te vertrouwen en jezelf open te stellen beïnvloeden. Daarom is het van vitaal belang om de tijd te nemen om jezelf te genezen en te groeien voordat je verdergaat.

Ondersteuning op Je Weg Naar Genezing

Gelukkig hoef je deze reis niet alleen te maken. Als break-up coach begrijp ik de uitdagingen van het omgaan met een gebroken hart en het verwerken van een breuk. Mijn diverse trajecten zijn ontworpen om je te ondersteunen tijdens dit proces:

 • Broken Heart Bootcamp: Een intensieve vierdaagse ervaring om je te helpen emotioneel los te laten, te begrijpen en te helen. Dit traject biedt een omgeving van begrip en groei, waar je nieuwe perspectieven en kracht zult vinden. www.allesisliefde.be/aanbod/broken-heart-bootcamp

 • Broken Heart Coaching Traject: Dit traject biedt een langere en algemene begeleiding en ondersteuning terwijl je je emoties verwerkt en jezelf weer opbouwt. We werken samen aan het ontwikkelen van veerkracht en het vinden van positieve groeimogelijkheden. www.allesisliefde.be/aanbod/broken-heart-coaching-traject

 • 1 op 1 Coaching: Deze  zeer persoonlijke coaching biedt afgestemde begeleiding op maat en een veilige ruimte om je gevoelens te uiten en te groeien. Samen zullen we werken aan het creëren van een stappenplan voor jouw genezingsproces. www.allesisliefde.be/aanbod/1-op-1-coaching

Conclusie: Een Stap Naar Een Gezonde Toekomst

Hoe lang het duurt om over je ex heen te komen, varieert, maar wat zeker is, is dat een goede verwerking van een breuk van cruciaal belang is voor je toekomstige welzijn. Het is geen teken van zwakte om hulp te zoeken bij het genezingsproces; integendeel, het getuigt van moed en zelfzorg.

Als break-up coach sta ik hier voor jou, om je te begeleiden op je reis naar genezing en groei. Met mijn diverse trajecten, waaronder de Broken Heart Bootcamp, Broken Heart Coaching Traject en 1 op 1 coaching, bied ik de ondersteuning en middelen die je nodig hebt om sterker en veerkrachtiger uit deze ervaring te komen.

Aarzel niet om de eerste stap te zetten richting een gezonde toekomst. Samen kunnen we je helpen om een gebroken hart te helen en een nieuwe fase van groei en welzijn te omarmen.

Neem vandaag nog contact op om te ontdekken hoe ik je kan ondersteunen op jouw pad naar herstel. Want jouw welzijn en geluk zijn het waard. www.allesisliefde.be/broken-heart-trajecten

 

Veel liefs en met veel warmte,

 

Ineke

Lees meer »

Nieuwsblad: Ineke helpt mensen bij het rouwproces na een liefdesbreuk

Artikel Nieuwsblad: Matchmaker Ineke Anckaert (36) wil met haar nieuwe aanbod mensen over hun relatiebreuk helpen, om in
de toekomst opnieuw succesvolle relaties aan te gaan. Ineke helpt mensen door rouwproces na relatiebreuk

Ineke Anckaert (36), de matchmaker die in februari haar eigen relatiebureau opstartte, gaat haar aanbod uitbreiden met coachings om mensen die een relatiebreuk doorstaan hebben te ondersteunen tijdens hun verwerkingsproces. “Er was nog geen aanbod voor mensen die door een liefdesbreuk gaan, maar als matchmaker merkte ik wel dat daar een grote nood aan is”, klinkt het.

Ineke Anckaert (36) startte in februari van dit jaar haar eigen relatiebureau Alles is liefde op, waarmee ze singles begeleidt in hun zoektocht naar de liefde. “Het ging als een trein”, vertelt Ineke trots. “Mensen zijn het duidelijk beu om doelloos te blijven swipen op online datingapps. Het is een soort bezigheidstherapie geworden, waardoor de kwalitatieve partners moeilijk te vinden zijn.”
Ondertussen zijn er al meer dan 750 mensen aangesloten bij het matchmakingbedrijf van Ineke en heeft ze al meerdere koppels succesvol kunnen samenbrengen. Al gaat dat niet altijd even gemakkelijk. “Heel wat mensen die mij contacteren zitten nog met een grote hoeveelheid bagage die ze meenemen uit vorige relaties”, zegt Ineke. “Ze zijn daarom nog niet klaar voor een nieuwe relatie. Daardoor weiger ik ze ook als klanten, omdat ik weet dat alle pogingen toch in het ijle zullen belanden.”


Verwerkingsproces


Om al die mensen toch te kunnen begeleiden in hun zoektocht naar de liefde, zette Ineke daarom een nieuw coachingstraject op poten. “Ik ben me gaan verdiepen in de psychologie van een gebroken hart en het hele rouwproces dat daarbij komt kijken”, zegt Ineke. “Ik merkte dat er nergens aanbod was voor mensen die door een liefdesbreuk gaan, dus heb ik zelf een coachingtraject uitgewerkt, dat mensen moet helpen om hun relatiebreuken te verwerken.”


Tijdens het coachingtraject gaat Ineke samen met psychologe en sexuologe Ellis Tryssesoone en life coach Charlotte De Jaeghere naar de kern van het verdriet, om hen zo tools en handvaten aan te reiken om mee te nemen naar volgende relaties. “Door middel van een intensieve bootcamp van vier dagen of een online traject verspreid over drie maanden, bieden we mensen
inzicht in bepaalde patronen in hun gedrag en proberen we om hun verdriet een plaats te geven.”

 

Bootcamp


Het belang van zo’n verwerkingsproces is volgens de matchmaker niet te onderschatten. “Het rouwproces na een relatiebreuk is vaak nog een stuk moeilijker, omdat die persoon ervoor gekozen heeft om je te verlaten, wat niet het geval is bij een overlijden”, legt Ineke uit. “Dit kan enorme littekens achterlaten, die een persoon zal blijven meenemen in volgende relaties wanneer die niet op een adequate manier worden behandeld.”

Ook Ineke zelf botste tijdens haar opleiding op patronen die ze meedroeg uit vorige relaties. “Het is wel confronterend”, zegt ze. “Het is ook heel emotioneel, al hebben we niet de bedoeling om er een bleitfeest van te maken. We willen de blik echt op de toekomst richten en mensen handvaten aanbieden om vooruit te kunnen, om zo in de toekomst terug succesvolle
relaties aan te gaan.”


De bootcamp en het online coachingtraject worden in de herfst officieel gelanceerd. Wie dat wil, kan na het traject nog terecht bij Ineke of de andere experten voor een persoonlijk vervolgtraject. Meer info over het aanbod van Ineke te vinden via de
website www.allesisliefde.be/aanbod/broken-heart-trajecten

 

Lees meer »

Relatieadvies voor drukbezette single professionals: Het vinden van balans tussen werk en liefde.

Introductie:

Voor drukbezette single professionals kan het vinden van de juiste partner een uitdagende taak zijn. Het combineren van een veeleisende carrière met een actief sociaal leven kan soms overweldigend zijn. In deze blog delen we waardevol relatieadvies en ontdek ook waarom het inschakelen van een relatiebureau een slimme keuze kan zijn voor drukbezette professionals die op zoek zijn naar liefde.

 1. Tijd besparen: Als drukbezette professional is tijd vaak een kostbaar goed. Het proces van het vinden van een partner kan tijdrovend zijn, vooral als je beperkte vrije tijd hebt. Door ons relatiebureau in te schakelen, kun je de tijdrovende taak van het zoeken naar potentiële partners uit handen geven. Wij nemen het voortouw en selecteren compatibele matches op basis van jouw voorkeuren en criteria, waardoor je kostbare tijd bespaart.

 2. Gericht zoeken: Ons relatiebureau biedt een gerichte en gepersonaliseerde aanpak bij het vinden van een partner. We nemen de tijd om jou als individu te leren kennen, inclusief je persoonlijkheid, interesses en waarden. Met deze diepgaande kennis kunnen we matches selecteren die beter aansluiten bij jouw specifieke behoeften en verwachtingen. Hierdoor vergroot je de kans op het vinden van een succesvolle en bevredigende relatie.

 3. Professioneel advies en begeleiding: Wij zijn, net als jij, professionals die over de nodige expertise en ervaring beschikken. We kunnen waardevol advies geven en begeleiding bieden tijdens het datingproces. We kunnen je helpen bij het opbouwen van zelfvertrouwen, het verbeteren van je datingvaardigheden en het navigeren door de ups en downs van het daten. Dit alles draagt bij aan het vergroten van je kansen op het vinden van een langdurige en gezonde relatie.

 4. Vertrouwelijkheid en discretie: Een betrouwbaar relatiebureau waardeert de privacy van haar cliënten, wij dus ook. Alle informatie die je verstrekt, wordt met de grootste vertrouwelijkheid behandeld. Dit geeft je gemoedsrust en zorgt ervoor dat je met een gerust hart kunt werken aan het vinden van een partner en aan je carrière.

 

Conclusie:

 

Voor drukbezette single professionals kan het inschakelen van ons relatiebureau een slimme zet zijn. Het bespaart tijd, we gaan gericht zoeken, professioneel advies bieden en waarborgen je vertrouwelijkheid. Wij nemen de last van het vinden van een partner uit handen, zodat jij je kunt concentreren op je carrière en andere verantwoordelijkheden. Overweeg zeker eens om een relatiebureau onder de arm te nemen en geef jezelf de beste kans om de liefde van je leven te vinden, zelfs met een drukke levensstijl.

 

18/07/2023 Ineke Anckaert 

Lees meer »

Het genezen van liefdesverdriet: het pad naar innerlijke groei en herstel

Het Genezen van Liefdesverdriet: Een Pad naar Innerlijke Groei en Herstel:

 

Liefdesverdriet is een universele ervaring die de meesten van ons op een bepaald moment in ons leven hebben meegemaakt. Het is een pijnlijke en uitdagende periode waarin we geconfronteerd worden met intense emoties, twijfels en verlies.
Hoewel het moeilijk kan zijn om er doorheen te gaan, biedt liefdesverdriet ook de mogelijkheid voor innerlijke groei en herstel.
In dit artikel zullen we dieper ingaan op het fenomeen liefdesverdriet en enkele praktische stappen bespreken om te genezen en sterker uit deze ervaring te komen. Wil je graag aan de slag met jouw liefdesverdriet? Bekijk ons 'Broken Heart Coaching traject' of onze 'Broken Heart Bootcamps'.

 

Lees meer »

Het belang van Matchmaking: De Kunst van het Verbinden

In de moderne wereld van dating en relaties is het vinden van de perfecte partner vaak een uitdagende taak. Gelukkig is er een oplossing die steeds populairder wordt: matchmaking.

Matchmaking is de kunst van het verbinden van mensen op basis van compatibiliteit, waardoor de kans op het vinden van een langdurige en betekenisvolle relatie aanzienlijk wordt vergroot.

In deze blog duiken we dieper in op de wereld van matchmaking en verkennen we waarom het een waardevolle benadering is in de zoektocht naar liefde.

Lees meer »

Nieuwsblad : Matchmaker Ineke koppelt singles zoals in ‘Blind Getrouwd’: “Velen ervaren het online swipen en daten als frustrerend”

Blind Getrouwd, maar dan zonder camera’s en extra stress. De 35-jarige Ineke Anckaert wil als matchmaker singles koppelen, een concept dat al in bijvoorbeeld De Verenigde Staten en Nederland erg populair is. “Datingsites en apps bieden veel kwantiteit, maar weinig kwaliteit. In hun zoektocht naar de perfecte partner is het belangrijk dat singles begeleid en gecoacht worden.”

 

Ineke Anckaert zette de voorbije jaren Pastalicious op de kaart. “Ons bedrijf staat inmiddels op punt. Terwijl mijn partner en ons fantastisch personeel Pastalicious verder uitbouwt, start ik mijn volgend bedrijf.  Alles is liefde”, vertelt Ineke. De mama van drie heeft inmiddels een diploma single coach, datingcoach, relatietherapeute en matchmaker op zak en maakt momenteel nog een opleiding als seksuologe af.

Daarnaast volgde ze in binnen- en buitenland verschillende cursussen rond relaties, liefde en seksualiteit. “Van jongs af aan ben ik geboeid door relaties en liefde. Ik bekeek tal van Netflixprogramma’s over matchmaking, een fenomeen dat bijvoorbeeld in Nederland en de Verenigde Staten erg populair is. Bij ons is het nog een beetje een taboe, maar daar wil ik nu verandering in brengen.”

 

Swipen

 

Het werk van een matchmaker is vergelijkbaar met wat de coaches in het bekende televisieprogramma Blind Getrouwd doen. “In mijn database of via mijn eigen netwerk en contacten binnen de wereld van singles ga ik op zoek naar mensen die volgens mij bij elkaar passen. Ik ga met hen afzonderlijk in gesprek en probeer zo veel mogelijk over hen te weten te komen om zo een perfecte match voor hen te vinden. We regelen een date, maar daarna gaan we ook nog samen evalueren hoe het is geweest. Die begeleiding en coaching, zowel voor als na de eerste ontmoeting, vind ik erg belangrijk.”

Vandaag zijn er heel wat apps en sites waar singles terechtkunnen om een partner te vinden. “Er is vooral heel veel kwantiteit, maar weinig kwaliteit. Alles is er zo oppervlakkig. We oordelen op het uiterlijk en swipen misschien personen weg die wel bij ons passen. Veel mensen ervaren het online swipen en daten als frustrerend. Door middel van die interviews met de singles kom ik echt te weten wie die mensen zijn en waarom het misschien in een vroegere relatie fout gelopen is. Met die kennis in het achterhoofd is het dan ook een pak eenvoudiger om in te schatten wie nu echt bij hem of haar past.”

 

Zelfstandigen

 

Bij matchmaker Ineke is iedereen welkom, al mikt ze met haar service ook op zelfstandigen. “Ik denk dat het voor heel wat zelfstandigen interessant is om een matchmaker in te schakelen. Zij hebben door het vele werk vaak minder tijd om te daten.”

Wie in de database van Ineke wil opgenomen worden, kan dat gratis. Het traject dat daarna doorlopen wordt om een perfecte date te vinden, is wel betalend. “Maar dat zorgt er ook voor dat mensen die het traject doorlopen serieus op zoek zijn en echt wel uitkijken om iemand te leren kennen.” Matchmaker Ineke testte de voorbije periode haar concept al uit bij een tiental personen. “Hun enthousiasme is groot. Daarnaast probeer ik nu heel wat singles warm te maken voor het initiatief. Mensen uit de streek, maar ook singles uit heel Vlaanderen.”

 

Volledig pakket

 

Ineke is niet enkel matchmaker, ze coacht ook rond singles, dating, seks en relaties. “Op die manier kan ik een volledig pakket aanbieden. Voor alle tips rond relaties, liefde en seksualiteit kan men voortaan bij mij terecht. Iedereen heeft nood aan liefde en ik wil anderen dan ook helpen om daarin hun weg te vinden.”

 

Meer informatie is te vinden op de website www.allesisliefde.be en op Facebook en Instagram.

 

Lees meer »