Blogs


Welkom bij de Alles is Liefde blog, dé plek waar ervaren matchmakers en liefdescoaches hun inzichten delen over liefde, dating, relaties en het single leven. Of je nu al jaren single bent, net uit een relatie komt of op zoek bent naar advies over het vinden van je soulmate of je  gewoon nieuwsgierig bent, onze blog heeft voor ieder wat wils. 


Ben je het zat om de liefde aan het lot over te laten en ben je klaar om de controle over je liefdesleven terug te nemen? Dan is liefdescoaching essentieel voor jou als single! Als een expert op het gebied van liefdescoaching, begrijp ik volledig hoe overweldigend en frustrerend het kan zijn om de juiste partner te vinden. Maar geen zorgen, ik ben er om je te helpen.

In dit artikel ontdek je waarom liefdescoaching een waardevolle investering kan zijn als je serieus bent over het vinden van de perfecte match. Leer hoe liefdescoaching je kan helpen om je eigen belemmeringen te overwinnen, je zelfvertrouwen te vergroten en effectieve datingstrategieën te ontwikkelen. Ontdek hoe liefdescoaching je kan helpen om je liefdesdoelen te bereiken en een gezonde, liefdevolle relatie op te bouwen.

Wacht niet langer op toeval en neem de leiding over je zoektocht naar liefde. 

Lees Verder...


Hoe kan je als single je patronen doorbreken en zo toch de liefde aantrekken?

Ben je single en op zoek naar een duurzame relatie? Dan ben je niet alleen! Veel singles ervaren uitdagingen bij het vinden van een partner die bij hen past. Gelukkig zijn er manieren om de patronen te doorbreken en echte, langdurige relaties aan te gaan.

In deze blog ontdek je hoe je als single deze patronen kunt doorbreken en de liefde kunt vinden die je verdient. We bespreken strategieën en tips van experts om je kansen op het vinden van een duurzame relatie te vergroten. Van het creëren van een positieve mindset tot het verbeteren van je communicatievaardigheden, we geven je praktische handvatten om succesvol te zijn in de datingwereld.

Benieuwd hoe je als single echte duurzame relaties kunt vinden?

Lees verder...


De gevaren van de friendzone: Waarom je er niet in wil belanden tijdens het daten.

In de beginfase van daten kan de 'friendzone' een heikel onderwerp zijn. Je wilt natuurlijk niet in die gevreesde zone terechtkomen waarin je alleen maar als vriend wordt gezien en romantische gevoelens worden ontweken. In dit artikel onderzoeken we de gevaren van de friendzone en waarom je er tijdens het daten absoluut niet in terecht wilt komen.

Het feit is dat wanneer je in de friendzone belandt, de kans op een romantische relatie meestal klein is. Je wordt gezien als een goede vriend, een vertrouweling, maar niet meer dan dat. Het kan erg frustrerend zijn als je gevoelens hebt voor iemand en merkt dat diegene jou slechts als een maatje beschouwt.

Dus, hoe kun je voorkomen dat je in de friendzone belandt?

Lees verder...


Haal het beste uit je liefdesleven met professionele matchmaking en liefdescoaching.

Mis je passie en opwinding in je liefdesleven? Ben je op zoek naar een langdurige en betekenisvolle relatie? Dan is professionele matchmaking en liefdescoaching de sleutel tot het transformeren van je romantische leven.

 

Of je nu al jaren vrijgezel bent, net uit een relatie komt of gewoon de juiste persoon nog niet hebt gevonden, een ervaren matchmaker en liefdescoach kan je helpen bij het begrijpen van je behoeften, verlangens en blokkades. Ze kunnen je begeleiden bij het selecteren van de juiste partner die echt bij je past en je ondersteunen bij het opbouwen van een gezonde en bevredigende relatie.

Lees verder...


Al jouw vragen over matchmaking en relatiebureaus beantwoord.

Matchmaking is een opkomend fenomeen in België. Telkens wanneer ik mensen vertel over mijn werk als matchmaker en zaakvoerder van een relatiebureau, zie ik vaak een vragende blik. Wat houdt het eigenlijk in? Hoe werkt het? Wel, hier ben ik om enkele veelgestelde vragen over relatiebureaus en matchmaking te beantwoorden.

Wat doet een Relatiebureau/Matchmaker?

Een relatiebureau of matchmaker is eigenlijk een moderne Cupido. We specialiseren ons in het verbinden van mensen die oprecht op zoek zijn naar liefde en een langdurige relatie. We brengen individuen samen op basis van hun persoonlijkheid, interesses en levensstijl, in de hoop om duurzame relaties te creëren. We zorgen ook voor coaching en begeleiding op vlak van liefde, relaties en dating.

Lees verder...


De nieuwste datingtrends van 2024.

In het steeds evoluerende landschap van liefde en relaties zijn de datingtrends van 2024 niet alleen opwindend, maar ook verfrissend anders dan wat we gewend zijn.

Terwijl we ons nog herinneren hoe dating-apps de manier waarop mensen elkaar ontmoeten hebben veranderd, nemen de trends van dit jaar de digitale romantiek naar een hoger niveau.

Als gepassioneerde matchmaker en eigenaar van Relatiebureau Alles is liefde duik ik diep in de nieuwste trends en neem ze hier even voor jullie onder de loep:

1. Virtuele Realiteit (VR) Dates: In 2024 is het niet meer nodig om fysiek aanwezig te zijn om een diepe connectie te ervaren. Virtuele dates via VR-brillen zijn de nieuwste rageLees verder...


Ben je op zoek naar de sleutel tot het aantrekken van je ideale liefdespartner?

Spoiler alert: het begint allemaal bij jezelf. Als het gaat om het vinden van de liefde, geloof ik sterk in de kracht van zelfontwikkeling en persoonlijke groei. In deze blog ontdek je hoe persoonlijke groei en zelfontwikkeling de poorten openen naar een liefdevolle relatie. Het 'sterk als single'-traject, een levens veranderend programma, zal je begeleiden op deze reis naar zelfkennis en liefde. Ontmoet jezelf en ontmoet zo de liefde!

Zelfkennis als Aantrekkingskracht:

Het geheim van aantrekkingskracht ligt in zelfkennis. Wanneer je jezelf begrijpt, straal je een authentieke en onmiskenbare energie uit. Het is deze energie die anderen aantrekt, vooral degenen die zich herkennen in jouw ware zelf. 

Lees verder...


Het Belang van Zelfliefde voor singles.

We merken heel vaak dat teveel singles daar nog mee struggelen. Laten we dit keer de schijnwerpers richten op zelfliefde als single. Want hier begint jouw liefdesverhaal! We geven je enkele tips om aan je eigenwaarde te werken.

Het geheim van zelfliefde als single

Wist je dat zelfliefde als single de sleutel is tot een gelukkig en vervullend leven? Het begint allemaal met het koesteren van jezelf en je eigenwaarde, zelfs voordat de perfecte partner in je leven verschijnt.

Hier zijn een paar redenen waarom zelfliefde als single zo belangrijk is:

Lees verder...


Een blik achter de schermen van een relatiebureau:

Laat me jullie meenemen achter de schermen van mijn werk als matchmaker en liefdescoach. In mijn beroep krijg ik vaak het voorrecht om een glimp op te vangen achter de gesloten deuren van mensen, om te ontdekken wat er zich afspeelt in hun harten en huizen. Het is een bijzonder aspect van mijn werk dat me zowel nederig als enthousiast maakt, omdat ik inzicht krijg in de meest persoonlijke aspecten van het menselijk leven en vaak zelfs veel meer weet dan hun dichtste vertrouwelingen. Iets waar een heel erg leergierig en nieuwsgierig persoon als ik alleen maar van kan dromen.

Hier komt het interessante gedeelte:

Deze unieke inkijk achter de Vlaamse deuren hebben me geholpen een schat aan kennis te vergaren over hoe het leven zich in de meest intieme sferen afspeelt.

Lees verder...

 


De struggles van moderne romantiek: Tips voor succesvolle dates:

Daten in de moderne wereld kan een spannende, maar soms ook een uitdagende onderneming zijn. Met technologie die voortdurend evolueert en veranderende sociale normen, is het begrijpelijk dat daten soms lastig kan zijn. Of je nu nieuw bent in de datingwereld of op zoek bent naar manieren om je datingervaring te verbeteren, hier zijn enkele veelvoorkomende struggles van modern daten en tips om je dates succesvoller te maken.

1. Online Overload

Struggle: Het aanbod van online datingsites en -apps kan overweldigend zijn, met talloze profielen om door te bladeren en berichten om te beantwoorden.

Tip: Wees selectief en kies enkele platforms die bij jouw doelen passen. 

Lees verder...


Is monogamie voltooid verleden tijd? Zo ja, wat zijn de andere opties dan?

Liefde en relaties zijn altijd al een fascinerend onderwerp geweest. Als matchmaker en liefdescoach heb ik talloze koppels geholpen om de weg naar liefdesgeluk te vinden. Een van de meest opvallende trends die ik de afgelopen jaren heb waargenomen, is de verschuiving van traditionele monogamie naar meer open en polyamoreuze relaties. In deze blog ga ik dieper in op deze veranderingen en bespreek ik de voor- en nadelen van verschillende relatiemodellen.

1. Monogamie: De Klassieke Benadering

Laten we beginnen met monogamie, het traditionele relatiemodel waarbij twee mensen exclusief voor elkaar kiezen. Monogamie is lange tijd de standaard geweest, en voor veel mensen is het nog steeds de ideale vorm van liefde en verbondenheid. 

Lees verder...


Hoelang mag het duren om over je ex te geraken?

Een gebroken hart genezen na een pijnlijke breuk kan een uitdagende en complexe reis zijn. De vraag die velen stellen is: hoe lang mag het duren om over je ex te geraken? Het antwoord op deze vraag is niet eenvoudig, aangezien iedereen anders is en elke relatie uniek. Laten we eens dieper ingaan op dit onderwerp en ontdekken waarom het cruciaal is om een breuk goed te verwerken voor je toekomstige welzijn.

Het tijdsaspect van genezing

Het is begrijpelijk dat mensen verlangen naar een tijdslimiet voor het genezen van een gebroken hart, maar helaas is er geen magische formule voor. De duur van het herstelproces varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de duur van de relatie, de intensiteit van de emoties, de persoonlijke veerkracht en steunsystemen.

Lees verder...


Relatieadvies voor drukbezette single professionals : Het vinden van balans tussen werk en liefde.

Voor drukbezette single professionals kan het vinden van de juiste partner een uitdagende taak zijn. Het combineren van een veeleisende carrière met een actief sociaal leven kan soms overweldigend zijn. Maar wat als er een oplossing is die niet alleen tijd bespaart, maar ook gericht en effectief is? In deze uitgebreide blog gaan we dieper in op de uitdagingen waarmee drukke professionals worden geconfronteerd bij het zoeken naar liefde en waarom het inschakelen van een relatiebureau een slimme keuze kan zijn

Tijd besparen: 

Als drukbezette professional is tijd vaak een kostbaar goed. Het proces van het vinden van een partner kan tijdrovend zijn, vooral als je beperkte vrije tijd hebt. 

Lees verder...


Het Genezen van Liefdesverdriet. Een Pad naar Innerlijke Groei en Herstel:

Liefdesverdriet is een universele ervaring die de meesten van ons op een bepaald moment in ons leven hebben meegemaakt. Het is een pijnlijke en uitdagende periode waarin we geconfronteerd worden met intense emoties, twijfels en verlies.
Hoewel het moeilijk kan zijn om er doorheen te gaan, biedt liefdesverdriet ook de mogelijkheid voor innerlijke groei en herstel.
In dit artikel zullen we dieper ingaan op het fenomeen liefdesverdriet en enkele praktische stappen bespreken om te genezen en sterker uit deze ervaring te komen.

De emotionele rollercoaster van liefdesverdriet:

Liefdesverdriet is een emotionele rollercoaster die ons meesleurt in een wervelwind van gevoelens.

Lees verder...


Het belang van matchmaking: de kunst van het verbinden

In de complexe wereld van moderne dating en relaties, kan het vinden van de perfecte partner een ware uitdaging zijn. Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor een oplossing die steeds populairder wordt: matchmaking.

Matchmaking is als de kunst van het puzzelen met harten, waarbij mensen worden samengebracht op basis van compatibiliteit, wat de kans op het vinden van een langdurige en betekenisvolle relatie aanzienlijk vergroot. In deze uitgebreide blog nemen we een diepe duik in de wereld van matchmaking en verkennen we waarom het een waardevolle benadering is in de zoektocht naar liefde.

Lees verder...


Nieuwsblad: Matchmaker Ineke koppelt singles zoals in Blind Getrouwd

Blind Getrouwd, maar dan zonder camera’s en extra stress. De 35-jarige Ineke Anckaert wil als matchmaker singles koppelen, een concept dat al in bijvoorbeeld De Verenigde Staten en Nederland erg populair is. “Datingsites en apps bieden veel kwantiteit, maar weinig kwaliteit. In hun zoektocht naar de perfecte partner is het belangrijk dat singles begeleid en gecoacht worden.”

Ineke Anckaert zette de voorbije jaren Pastalicious op de kaart. “Ons bedrijf staat inmiddels op punt. Terwijl ons fantastisch personeel Pastalicious verder uitbouwt, start ik mijn volgend bedrijf.  Alles is liefde”, vertelt Ineke. De mama van drie heeft inmiddels een diploma single coach, datingcoach, break-up coach, relatietherapeute en matchmaker op zak en maakt momenteel nog een opleiding als seksuologe af.

Lees verder...


Blogzine artikel: In de kijker: inspirerend traject voor het verwerken van liefdesverdriet

Het verbreken van een liefdesrelatie kan diepe emotionele littekens achterlaten, die een aanzienlijke impact kunnen hebben op toekomstige relaties. In een baanbrekende stap om deze uitdaging aan te pakken, heeft matchmaker Ineke Anckaert (36), een krachtig en inzichtelijk traject ontwikkeld om mensen te helpen het rouwproces na een relatiebreuk te verwerken.

Ineke Anckaert, de bezielde kracht achter het gerenommeerde relatiebureau "Alles is liefde," heeft besloten haar dienstverlening uit te breiden om een cruciale behoefte aan te pakken die ze tijdens haar werk heeft opgemerkt. 

Lees verder...


Nieuwsblad: Ineke helpt mensen bij het rouwproces na een liefdesbreuk

Artikel Nieuwsblad: Matchmaker Ineke Anckaert (36) wil met haar nieuwe aanbod mensen over hun relatiebreuk helpen, om in
de toekomst opnieuw succesvolle relaties aan te gaan. Ineke helpt mensen door rouwproces na relatiebreuk

Ineke Anckaert (36), de matchmaker die 2 jaar geleden haar eigen relatiebureau opstartte, gaat haar aanbod uitbreiden met coachings om mensen die een relatiebreuk doorstaan hebben te ondersteunen tijdens hun verwerkingsproces. “Er was nog geen aanbod voor mensen die door een liefdesbreuk gaan, maar als matchmaker merkte ik wel dat daar een grote nood aan is”, klinkt het.

Lees verder...