Veelgestelde vragen Relatiebureau/ Matchmaking FAQ


Matchmaking is een opkomend fenomeen in België. Telkens wanneer wij mensen vertellen over ons werk als matchmakers en zaakvoerders van een relatiebureau, zie ik vaak een vragende blik. Wat houdt het eigenlijk in? Hoe werkt het? Wel, hier zijn we om enkele veelgestelde vragen over dating bureaus en matchmaking te beantwoorden:


Wat doet een Relatiebureau/Matchmaker?

Een relatiebureau of matchmaker is eigenlijk een moderne Cupido. We specialiseren ons in het verbinden van mensen die oprecht op zoek zijn naar liefde en een langdurige relatie. We brengen individuen samen op basis van hun persoonlijkheid, interesses en levensstijl, in de hoop om duurzame relaties te creëren. We zorgen ook voor coaching en begeleiding op vlak van liefde, relaties en dating. 

 

Hoe werkt ons relatiebureau?

Ons relatiebureau begint met een diepgaande kennismaking. We willen jou echt leren kennen, begrijpen waar je naar op zoek bent in een partner en wat jouw specifieke behoeften zijn. Vervolgens gaan we aan de slag, gebruikmakend van ons uitgebreide netwerk en onze expertise, om geschikte matches voor je te vinden en je continue persoonlijk te begeleiden in dit proces. Dit is iets wat we samen doen!

 

Wie kan zich inschrijven bij ons relatiebureau?

Iedereen die serieus op zoek is naar een langdurige relatie is welkom bij ons. Leeftijd, achtergrond, het maakt allemaal niet uit, zolang ze maar open staan voor de mogelijkheid van ware liefde. Let wel, we zijn vrij selectief in de mensen die we aanvaarden. Het moet goed voelen, de energie moet juist zitten en we moeten geloven dat we een meerwaarde zullen kunnen bieden. Dus niet iedereen kan zomaar een traject aangaan, alles begint met een gratis kennismakingsgesprek. Die kan je gemakkelijk aanvragen via deze link

 

Wat zijn de voordelen van het inschrijven bij ons relatiebureau?

Het inschrijven bij ons dating bureau biedt tal van voordelen. Denk aan een lieve, professionele liefdescoaches die je op alle vlak bijstaan, Jij die niet meer dagenlang frustrerend hoeft te swipen, ellenlang te chatten, etc... en natuurlijk ook een grotere kans om die ene speciale persoon te vinden waar je naar op zoek bent.

 

Hoe verloopt het matchmakingproces?

Het matchmakingproces begint meestal met een uitgebreide intake waarin je jouw voorkeuren en relatiegeschiedenis bespreekt met de matchmaker. Op basis van deze informatie zal de matchmaker potentiële partners selecteren die overeenkomen met jouw criteria en aan jouw voorstellen. Jij beslist dan als je die persoon al dan niet wil ontmoeten.

 

Hoe discreet is ons relatiebureau?

Privacy en discretie zijn voor ons van het grootste belang. Jouw persoonlijke informatie wordt met de grootste zorg behandeld en veilig bewaard. Je kunt erop vertrouwen dat jouw privacy bij ons gewaarborgd is.

 

Hoe lang duurt het voordat ik een match krijg?

De tijd die nodig is om een geschikte match te vinden, kan variëren. Het hangt af van verschillende factoren, waaronder jouw voorkeuren, beschikbaarheid van potentiële matches en de compatibiliteit van de voorgestelde partners. Maar dit is geen snelheidsoplossing, bij matchmaking gaan we eerder voor kwaliteit dan voor kwantiteit. Er kruipt ook heel wat werk in achter de schermen willen we ervoor zorgen dat alles klopt. Dus soms is het nodig wat geduld te hebben.

 

Wat als een match niet succesvol blijkt te zijn?

Hoewel we ons best doen om goede matches te maken, kunnen relaties complex zijn en is succes niet altijd gegarandeerd. Als een match niet blijkt te werken, staan we nog steeds voor je klaar en bieden we ondersteuning en begeleiding én nemen we die gouden info mee naar de volgende matching en zo komen we telkens dichter en dichter bij jouw ideale match.

 

Is er een garantie op het vinden van een partner?

Hoewel we ons uiterste best doen om compatibele partners voor te stellen, kunnen we geen garantie geven op het vinden van een partner. We geven wel de garantie dat we altijd, voor iedereen, 100% ons best doen. Als een traject al dan niet succesvol is hangt evenzeer af van jou dan van ons. We werken samen en hebben elkaar doorheen het ganse traject nodig. Relaties zijn afhankelijk van verschillende factoren en het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben. We staan er wel prat op dat er op het einde van het matchmakingtraject altijd een grote meerwaarde bereikt is. De VIP's halen die ongetwijfeld uit de toegang tot het 'sterk als single'- traject en de groepscoachingsessies. We geven je ook persoonlijke coaching, staan je bij en zijn er voor jou om op al je datingvragen te antwoorden. We geven je tools en inzichten zodat je zelf op liefdesvlak beter weet wat je wil, wat je nodig hebt en hoe je dat kan vinden en aanpakken. Er gaat een gigantische persoonlijke groei gepaard met een matchmakingtraject. Een matchmakingtraject is eigenlijk een groeitraject, met of zonder perfecte match op het einde van het traject.

 

Kan ik selectief zijn in mijn matchvoorkeuren?

Ja, je kunt selectief zijn in jouw matchvoorkeuren. Wij proberen matches te vinden die passen bij jouw criteria en wensen, zoals leeftijd, locatie, interesses en waarden. Enkel profielen die jij goedkeurt, worden als match beschouwd. Jij beslist.

 

Hoe verloopt de communicatie met potentiële matches?
De communicatie met potentiële matches verloopt in het begin enkel via ons bureau. Eens een date ingepland staat of jullie beiden aangegeven hebben elkaar te willen ontmoeten, geven we jullie contactgegevens aan elkaar door zodat je elkaar kan bereiken voor de laatste praktische afspraken. 

Hoeveel kosten de verschillende matchmakingtrajecten? 
Onze verschillende trajecten én hun bijhorende prijzen kan je heel transparant hier terugvinden. Wij begrijpen ook dat het voor singles belangrijk kan zijn de kosten wat te kunnen verdelen en daarom bieden wij ook betalingen in termijnen aan.

Kan ik mijn zoekcriteria aanpassen tijdens het proces?
Ja, tuurlijk kan je jouw zoekcriteria aanpassen tijdens het matchmakingproces. Het is belangrijk om open te communiceren met ons over eventuele veranderingen of aanvullende voorkeuren die je hebt. Dit helpt ons om de selectie van potentiële matches beter af te stemmen op jouw behoeften.

Hoe lang duurt een matchmakingtraject?
De duur van je matchmakingtraject kan je kiezen, we hebben trajecten van 6 of 12 maanden. Sommige mensen vinden al binnen enkele maanden een geschikte partner, terwijl het voor anderen langer kan duren. Het is belangrijk om geduldig te zijn en vertrouwen te hebben in het proces. Indien je bij ons kiest voor een basistraject loopt een traject sowieso 2 jaar of tot het beloofde aantal matchen voldaan is. Verlengen kan altijd aan de helft van de prijs.

Kan ik stoppen met het matchmakingproces als ik een partner vind?
Ja, je kunt op elk moment besluiten om het matchmakingproces te stoppen als je een partner hebt gevonden. Het is interessanter om dat het traject kosteloos on hold te zetten. We hopen van niet, maar mocht er iets gebeuren, kan je je traject dan altijd opnieuw activeren. (Max. 2 jaar na start traject)

Zijn er succesverhalen van mensen die via matchmaking een partner hebben gevonden?
Ja, er zijn talloze succesverhalen van mensen die via onze matchmaking een partner hebben gevonden. Matchmaking biedt een gerichte benadering en kan een effectieve manier zijn om gelijkgestemde mensen te ontmoeten die ook serieus op zoek zijn naar een langdurige relatie. Je kunt getuigenissen en succesverhalen vinden op de websites of in de recensies van ons bureau.

Wat gebeurt er als er geen geschikte match wordt gevonden?
Als er geen geschikte match wordt gevonden, kan het zijn dat de matchmaker de zoekcriteria en voorkeuren opnieuw bekijkt en eventueel aanpast. Dit kan helpen om bredere mogelijkheden te verkennen en meer potentiële matches te vinden. Het is belangrijk om open te communiceren met jouw matchmaker en eventuele feedback te geven om het matchingproces te verfijnen.

Kan ik het matchmakingtraject tijdelijk on hold zetten?

Ja, tuurlijk kun je ervoor kiezen om het matchmakingtraject tijdelijk on hold te zetten. Dit kan om verschillende redenen zijn, zoals persoonlijke omstandigheden, je hebt iemand gevonden, wil iemand dat wij hebben aangebracht liever op het gemak wat beter leren kennen of je hebt een behoefte aan een pauze of focus op andere aspecten van jouw leven. Als je besluit om het matchmakingtraject on hold te zetten, zullen we het zoeken naar potentiële matches stopzetten en jouw profiel inactief maken. Wanneer je weer klaar bent om het traject voort te zetten, kun je contact opnemen met jouw matchmaker om het proces te herstarten. (max 2 jaar na start traject)


Voila, dus daar heb je het! De wereld van relatiebureaus en matchmaking is misschien nieuw voor velen, maar hopelijk heb je nu een beter begrip van hoe het werkt en wat je kunt verwachten. Of je nu al lang op zoek bent naar liefde of net begint aan je reis, onthoud dat er altijd professionals zijn die klaarstaan om je te begeleiden naar de partner van je dromen. Bij ons relatiebureau streven we ernaar om elke stap van de weg aan jouw zijde te staan, met expertise, toewijding en een flinke dosis enthousiasme.

Dus waar wacht je nog op? Laten we samen op zoek gaan naar jouw perfecte match en die speciale verbinding vinden waar je al die tijd naar op zoek bent geweest. Op naar liefde en geluk!