Nieuwsblad: Matchmaker Ineke koppelt singles zoals in Blind Getrouwd


Velen ervaren het online swipen en daten als frustrerend


Blind Getrouwd, maar dan zonder camera’s en extra stress. De 35-jarige Ineke Anckaert wil als matchmaker singles koppelen, een concept dat al in bijvoorbeeld De Verenigde Staten en Nederland erg populair is. “Datingsites en apps bieden veel kwantiteit, maar weinig kwaliteit. In hun zoektocht naar de perfecte partner is het belangrijk dat singles begeleid en gecoacht worden.”

 

Ineke Anckaert zette de voorbije jaren Pastalicious op de kaart. “Ons bedrijf staat inmiddels op punt. Terwijl ons fantastisch personeel Pastalicious verder uitbouwt, start ik mijn volgend bedrijf.  Alles is liefde”, vertelt Ineke. De mama van drie heeft inmiddels een diploma single coach, datingcoach, break-up coach, relatietherapeute en matchmaker op zak en maakt momenteel nog een opleiding als seksuologe af.

Daarnaast volgde ze in binnen- en buitenland verschillende cursussen rond relaties, liefde en seksualiteit. “Van jongs af aan ben ik geboeid door relaties en liefde. Ik bekeek tal van Netflixprogramma’s over matchmaking, een fenomeen dat bijvoorbeeld in Nederland en de Verenigde Staten erg populair is. Bij ons is het nog een beetje een taboe, maar daar wil ik nu verandering in brengen.”

 

Swipen

 

Het werk van een matchmaker is vergelijkbaar met wat de coaches in het bekende televisieprogramma Blind Getrouwd doen. “In mijn database of via mijn eigen netwerk en contacten binnen de wereld van singles ga ik op zoek naar mensen die volgens mij bij elkaar passen. Ik ga met hen afzonderlijk in gesprek en probeer zo veel mogelijk over hen te weten te komen om zo een perfecte match voor hen te vinden. We regelen een date, maar daarna gaan we ook nog samen evalueren hoe het is geweest. Die begeleiding en coaching, zowel voor als na de eerste ontmoeting, vind ik erg belangrijk.”

Vandaag zijn er heel wat apps en sites waar singles terechtkunnen om een partner te vinden. “Er is vooral heel veel kwantiteit, maar weinig kwaliteit. Alles is er zo oppervlakkig. We oordelen op het uiterlijk en swipen misschien personen weg die wel bij ons passen. Veel mensen ervaren het online swipen en daten als frustrerend. Door middel van die interviews met de singles kom ik echt te weten wie die mensen zijn en waarom het misschien in een vroegere relatie fout gelopen is. Met die kennis in het achterhoofd is het dan ook een pak eenvoudiger om in te schatten wie nu echt bij hem of haar past.”

 

Drukke professionals

 

Bij matchmaker Ineke is iedereen welkom, al mikt ze met haar service ook op drukke professionals. “Ik denk dat het voor heel wat professionals interessant is om een matchmaker in te schakelen. Zij hebben door het vele werk vaak minder tijd om te daten.”

Wie in de database van Ineke wil opgenomen worden, kan dat gratis. Het traject dat daarna doorlopen wordt om een perfecte date te vinden, is wel betalend. “Maar dat zorgt er ook voor dat mensen die het traject doorlopen serieus op zoek zijn en echt wel uitkijken om iemand te leren kennen.” Het enthousiasme is groot. 

 

Volledig pakket

 

Ineke is niet enkel matchmaker, ze coacht ook rond singles, dating, seks en relaties. “Op die manier kan ik een volledig pakket aanbieden. Voor alle tips rond relaties, liefde en seksualiteit kan men voortaan bij mij terecht. Iedereen heeft nood aan liefde en ik wil anderen dan ook helpen om daarin hun weg te vinden.”