Veelgestelde vragen Relatiebureau/ Matchmaking


 

 1. Wat doet een relatiebureau/Matchmaker?
  Een relatiebureau is gespecialiseerd in het matchen van mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. We helpen individuen bij het vinden van een compatibele partner op basis van hun voorkeuren, persoonlijkheid en levensstijl.

 2. Hoe werkt ons relatiebureau?
  Ons relatiebureau volgt een gestructureerd proces om potentiële matches te vinden. We beginnen met een uitgebreide intake waarbij we je beter leren kennen, inclusief je interesses, waarden en relatieverleden. Vervolgens maken we gebruik van ons uitgebreide netwerk, database en expertise om geschikte partners voor te stellen.

 3. Wie kan zich inschrijven bij ons relatiebureau?
  Iedereen die serieus op zoek is naar een langdurige relatie kan zich inschrijven bij ons relatiebureau. We verwelkomen zowel mannen als vrouwen van diverse leeftijden, achtergronden en levensstijlen. Wel focussen we graag op mensen met een drive of ambitie, mensen die wat ondernemend zijn. Dit kan zijn in het leven, in je hobby's, in je werk, etc...

 4. Wat zijn de voordelen van het inschrijven bij ons relatiebureau?
  Het inschrijven bij ons relatiebureau biedt verschillende voordelen, zoals:

 • Toegang tot een groot netwerk van gelijkgestemde singles die ook serieus op zoek zijn naar een relatie.
 • Professionele begeleiding en ondersteuning gedurende het hele proces.
 • Mogelijkheid om potentiële partners te ontmoeten die voldoen aan jouw specifieke voorkeuren en criteria.
 • Meer kans op het vinden van een duurzame en compatibele relatie.

 1. Hoe discreet is ons relatiebureau?
  Privacy en discretie zijn van het grootste belang voor ons relatiebureau. We behandelen alle persoonlijke informatie vertrouwelijk en zorgen ervoor dat jouw gegevens veilig worden bewaard. We zullen nooit jouw identiteit bekendmaken zonder jouw uitdrukkelijke toestemming.

 2. Hoe lang duurt het voordat ik een match krijg?
  De tijd die nodig is om een geschikte match te vinden, kan variëren. Het hangt af van verschillende factoren, waaronder jouw voorkeuren, beschikbaarheid van potentiële matches en de compatibiliteit van de voorgestelde partners. We streven ernaar om je zo snel mogelijk met potentiële matches in contact te brengen, maar kwaliteit staat voorop.

 3. Wat als een match niet succesvol blijkt te zijn?
  Hoewel we ons best doen om goede matches te maken, kunnen relaties complex zijn en is succes niet altijd gegarandeerd. Als een match niet blijkt te werken, staan we nog steeds voor je klaar en bieden we ondersteuning en begeleiding. We zullen samen met jou evalueren wat er niet goed ging en op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden.

 4. Is er een garantie op het vinden van een partner?
  Hoewel we ons uiterste best doen om compatibele partners voor te stellen, kunnen we geen garantie geven op het vinden van een partner. Relaties zijn afhankelijk van verschillende factoren en het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben. We zullen echter wel al het mogelijke doen om je te ondersteunen in jouw zoektocht naar liefde. Garantie kunnen we niet beloven, maar wel dat we 100% ons best gaan doen.

 5. Kan ik selectief zijn in mijn matchvoorkeuren?
  Ja, je kunt selectief zijn in jouw matchvoorkeuren. Wij proberen matches te vinden die passen bij jouw criteria en wensen, zoals leeftijd, locatie, interesses en waarden. Het is belangrijk om open te communiceren met ons over wat belangrijk voor je is in een partner. We zullen ook altijd eerlijk zijn als jouw wensen moeilijker zijn en vragen daarom ook altijd een zekere flexibiliteit.

 6. Hoe verloopt het matchingproces?
  Het matchingproces begint meestal met een uitgebreide intake waarin je jouw voorkeuren en relatiegeschiedenis bespreekt met de matchmaker. Op basis van deze informatie zal de matchmaker potentiële partners selecteren die overeenkomen met jouw criteria. Vervolgens worden de profielen voorgesteld en kun je ervoor kiezen om met de potentiële matches in contact te komen.

 7. Hoe verloopt de communicatie met potentiële matches?
  De communicatie met potentiële matches verloopt in het begin enkel via ons bureau. Eens een date ingepland staat of jullie beiden aangegeven hebben elkaar te willen ontmoeten, geven we jullie contactgegevens aan elkaar door zodat je elkaar kan bereiken voor de laatste praktische afspraken. 

 8. Hoeveel kosten de verschillende matchmakingtrajecten? 
  Onze verschillende trajecten én hun bijhorende prijzen kan je heel transparant hier terugvinden. 

 9. Kan ik mijn zoekcriteria aanpassen tijdens het proces?
  Ja, tuurlijk kan je jouw zoekcriteria aanpassen tijdens het matchmakingproces. Het is belangrijk om open te communiceren met ons over eventuele veranderingen of aanvullende voorkeuren die je hebt. Dit helpt ons om de selectie van potentiële matches beter af te stemmen op jouw behoeften.

 10. Hoe lang duurt een matchmakingtraject?
  De duur van je matchmakingtraject kan je kiezen, we hebben trajecten van 6 of 12 maanden. Sommige mensen vinden al binnen enkele maanden een geschikte partner, terwijl het voor anderen langer kan duren. Het is belangrijk om geduldig te zijn en vertrouwen te hebben in het proces. Indien je bij ons kiest voor een basistraject loopt een traject sowieso 2 jaar of tot het beloofde aantal matchen voldaan is. Verlengen kan altijd aan de helft van de prijs.

 11. Kan ik stoppen met het matchmakingproces als ik een partner vind?
  Ja, je kunt op elk moment besluiten om het matchmakingproces te stoppen als je een partner hebt gevonden. Het is interessanter om dat het traject kosteloos on hold te zetten. We hopen van niet, maar mocht er iets gebeuren, kan je je traject dan altijd opnieuw activeren. (Max. 2 jaar na start traject)

 12. Zijn er succesverhalen van mensen die via matchmaking een partner hebben gevonden?
  Ja, er zijn talloze succesverhalen van mensen die via onze matchmaking een partner hebben gevonden. Matchmaking biedt een gerichte benadering en kan een effectieve manier zijn om gelijkgestemde mensen te ontmoeten die ook serieus op zoek zijn naar een langdurige relatie. Je kunt getuigenissen en succesverhalen vinden op de websites of in de recensies van ons bureau.

 13. Wat gebeurt er als er geen geschikte match wordt gevonden?
  Als er geen geschikte match wordt gevonden, kan het zijn dat de matchmaker de zoekcriteria en voorkeuren opnieuw bekijkt en eventueel aanpast. Dit kan helpen om bredere mogelijkheden te verkennen en meer potentiële matches te vinden. Het is belangrijk om open te communiceren met jouw matchmaker en eventuele feedback te geven om het matchingproces te verfijnen.

 14. Kan ik het matchmakingtraject tijdelijk on hold zetten?

  Ja, tuurlijk kun je ervoor kiezen om het matchmakingtraject tijdelijk on hold te zetten. Dit kan om verschillende redenen zijn, zoals persoonlijke omstandigheden, je hebt iemand gevonden, wil iemand dat wij hebben aangebracht liever op het gemak wat beter leren kennen of je hebt een behoefte aan een pauze of focus op andere aspecten van jouw leven. Als je besluit om het matchmakingtraject on hold te zetten, zullen we het zoeken naar potentiële matches stopzetten en jouw profiel inactief maken. Wanneer je weer klaar bent om het traject voort te zetten, kun je contact opnemen met jouw matchmaker om het proces te herstarten. (max 2 jaar na start traject)